Alla inlägg under december 2010

Av Christine - 16 december 2010 22:03

Usch, denna tandvärk vill då inte ge med sig.... :( sover så dåligt på grund av den. Idag har jag varit ledig och ska jag vara ärlig så har jag nog inte fått så mycket vettigt gjort. Jag sov sådär lagom länge ;) pluggade faktiskt lite, sen har jag kollat tv, planerat lite inför lördag, mixtrat med henkes högtalare, pratat med Louise och annat smått och gott.

 

Nu är det nämligen så att på lördag så är det fest hos oss, det kommer lite folk från min klass på gymnasiet men även något annat folk, eventuellt kollar även "nya" klasskamrater in :) Det ska bli riktigt skoj att träffa alla. Så idag har planerat lite, ändrat lite på högtalarna till musiken, till henkes fasa!! (speciellt eftersom jag gjorde det när han tränade, hihi) Jag råkade dra ut några sladdar och sen satte jag tillbaka dem som jag trodde de skulle vara, men det blev fel, så henke fick fixa, haha. Men nu blir det nog musik i hela lägenheten och inte bara ett rum i alla fall, mycket viktigt det där. :) Har även kollat upp frö de som vill sova över och samlat bra musik i min spellista och lite sånt.

 

Klockan 19 kommer alla och sedan skall vi ner till stan när det närmar sig midnatt. Så roligt vi ska ha det, idock inte för roligt heller, haha.

 

  

 

Funderar på att sätta upp en lapp i trapphuset för att göra grannarna medvetna om att vi skall ha fest och de får komma och knacka på eller ringa oss om vi stör för mycket. Vi har trots allt bara bott här lite mer än en månad och det blir vår första fest, så man vill "förvarna" lite, vara snäll. Fast det kanske är en dålig ide, jag vet inte!? :(

 

Ikväll har vi kollat på tv och myst, och det blev även bestämmt att lillasyster kommer hit imorgon natt. Hon ska på fest i lund och har svårt att ta sig hem, lättare att ta sig hit, så vi får en nattgäst. Detta betyder även att vi måste möta henne vid bussen, hoppas det inte snöar.... :P

 

Nu blir det tvn lite till, sen sängen.

 

Christine

Av Christine - 15 december 2010 22:26

Idag sov jag ganska länge, eller vi rättare sagt, henke var ledig idag. Hade så svårt att sova inatt, har sån fruktansvärd tandvärk, det är en visdomstand som håller på och den ger inte med sig riktigt, så inatt var det svårt att sova.

 

Var i skolan idag, hade en lektion som började 13.00 och höll på till 14.30 ganska lugnt, var endast 10 studenter så det var lugnt och skönt, kanske inte så roligt för vår lärare bara. Har även läst och hört att högskolan i kristianstad inte kommer få examinera förskollärare i den nya lärarutbildningen som träder i kraft nästa år. (finns fler än högskolan i kristianstad dessutom) Eftersom det är en ny lärarutbildning så måste skolan ansöka om att få examinera studenter och då kollas kursplaner, litteratur, lärare och så vidare igenom, och på vissa punkter blev inte Kristianstad högskola godkända. Jätte tråkigt är det, detta betyder att jag är den näst sista kullen som blir examinerad förskolärare från högskolan i kristianstad på ett tag. Skolan får givetvis pröva om detta men inte direkt, någon lärare pratade om att förskollärarutbildningen kanske kommer igång igen 2013, om det gick som de ville. På ett sätt är det bra, det är bra för oss som blir examinerade då det kommer finnas fler jobb till oss så småningom, men tråkigt för de som tänkt söka nästa höst, tråkigt för skolan och tråkigt för lärarna som blir överflödiga och kommer få sluta. Nog sagt om detta, tråkigt i alla fall.

 

Innan i kväll har jag tittat på när de svenksa handbollsdamerna vann mot ungern, riktigt skoj! Har kollat lite annat också förståss. Imorgon är jag ledig, henke också, blir till att plugga, och plugga :) Nu blir det snart sängen.

 

Christine

Av Christine - 14 december 2010 22:33

Idag har jag kännt mig bättre så idag blev det skolan. Hade filmredovisning som kändes som den gick jätte bra. Efter detta satt vi och jobbade lite, jag och två andra som hamnat i samma grupp till ett arbete, kändes som vi kom ganska långt så nu blir det till att göra resten över nätet, tror det ska gå super bra!

 

Resten av dagen har bestått av ytterliggare plugg, och tv. Kännts som denna dagen varit superlång, men det är kanske bara för att man fått mycket gjort. Aja, nu blir det tvn lite till sen sängen, har en lektion imorgon eftermiddag, verkar som ingen i klassen skall gå på den, ska jag då vara duktig och gå på den? Vi får se ;) Just det, ska kolla efter bra msuik till på lördag, då är det fest! :)

 

Christine 

Av Christine - 13 december 2010 21:06

Usch inatt har jag inte sovit många timmar, sjuk är jag och helt slut, ingen ork. Så idag fick jag bli hemma från skolan, efter vad jag hört från klasskamrater så missade jag inte så mycket - tur det! Så idag har jag tagit det lugnt och faktiskt fått gjort lite skolarbeten, fick diskat lite också.

 

Imorgon måste jag verkligen till skolan oavsett vad, då det är examination i didaktik, ska visa en filmsnutt på mig själv när jag arbetar med barnen, hatar att se mig själv och höra mig själv på film, men som tur är så är det bara min basgrupp på 4 personer och en lärare som skall se det. Sen blir det till att sätta igång med ett grupparbete som vi är tre om, ska nog gå bra.

 

Nu blir det till att förbereda inför imorgon sen blir det sängen, hoppas på att få sova lite mer denna natt.

 

Christine

Av Christine - 12 december 2010 19:18

Ja, dålig uppdatering även denna helg, men ja det har varit ganska fullt upp. I fredags så skrev Henke sin tenta och jag fick sova länge, efter detta begav vi oss ner till stan och ut till Härlöv för att fixa julklappar. Så nu är nästan alla inhandlade, saknar bara en julklapp till Henke. På kvällen var det tänkt att jag och Henke skulle sitta hemma och ta det lungt och kolla idolfinalen, men så skickade två vänner och frågade vad vi skulle göra. Detta resulterade i att de kom hit, vi åt tillsammans och käkade godis och kollade idol finalen- riktigt trevligt. :) Tack!

 

Igår sov vi till 10 tiden för att sedan göra oss iordning för att åka till Lund för syskonträff på Henkes sida. Vi åkte lite tidigare då Henke och hans ena bror skulle spela en badminton match innan de andra kom. Sen blev det god mat och dryck, med trevligt sällskap, lite spel och lite bus med de två små som också var med - mysigt! Kvällen gick snabbt och vi tog tåget hem lite innan tolv. Väl hemma i K-stad fick det bli taxi hem då bussen inte gick och det var kallt och massa nysnö överallt. Det blev sängen direkt.

 

Idag blev det sovmorgon, efter detta gick vi och handlade för veckan som kommer. Kommer bli en tuff vecka för både mig och Henke om, man kollar skolfronten, massor att göra från och med nu och till nästa termin som börjar i mitten på januari. Jobbigt att alla högskolepoäng skall avklaras vid jul och nyår. :( men men inte så mycket att göra åt det. Nu blir det mys och tv sen sängen, skall även förbereda lite inför redovisning imorgon.. wiee!!

 

Christine

Av Christine - 9 december 2010 21:30

Idag var det dax för skolan igen, dock längre än igår. Hade pedagogiskt drama - uppföljning efter vfun, intressant med många olika synvinklar. Efter detta var det naturkunskap, vilket inte var den roligaste lektionen denna gång, blev ett jädra liv då läraren påpekade hur man refererade till källor, på ett sätt som vi INTE har lärt oss. Hennes sätt lät dock riktigt, men det är inte klokt att man gått snart tre terminer och refererat fel hela tiden, sjukt dåligt av skolan tycker jag. De borde ha en föreläsning för alla lärarstudenter i början på utbildningen som endast handlar om hur man refererar till Harvardsystemet, eller ett sammanställt häfte hur man enligt lärarna skall skriva arbeten. Mitt i detta kaos så var det ändå bra att vi fick veta detta nu och inte sen när man skriver examensarbetet och får fel för det då, men kaos i klassen blev det verkligen!

 

När jag kom hem har jag faktiskt tagit det lungt, har inte orkat ta tag i något pluggande idag, ändrade bara lite referat i mitt naturkunskapsarbete och skickade in igen. Annars har vi kollat tv och myst, nu blir det tvn lite till, sen blir det sängen.

 

Christine

Av Christine - 8 december 2010 21:41

Idag var det dax att återgå till skolan igen efter 4 veckors praktik och jag får lov att säga att det var vääääldigt segt. Hade matte från 9-11.30 vilket är hyfsat långt tid, efter detta var det basgruppstillfälle då vi planerade inför pedagogiskt drama seminarium 5, det var inte så lätt att veta vad som skulle göras men förhoppningsvis så blev det rätt :) 

 

Idag har vi även hunnit med att storhandla för en vecka framåt och städat lägenheten. Annars ikväll har jag kommit på vad det ska inhandlas för julklappar, jätte glad! Ska bara komma på vad jag ska köpa till Henke och vad jag ska önska mig av henke, inte så lätt.... Tips någon? Har dessutom funderat på att åka över till Köpenhamn på fredag då jag skulle vilja se hur tivoli ser ut nu till jul, de har ju sin tomtevärld och massor av fina julsaker. Tror dock jag får lägga det på hyllan till nästa år ändå... Henke har tenta på fredag, inte säkert han orkar åka då..

 

Imorgon blir det skola igen, pedagogisk drama 4 sen naturvevetenskap, ganska tråkigt. Går hela dagen imorgon mellan 9-15. Nu blir det tvn lite till sen sängen.

 

Christine

 

Av Christine - 7 december 2010 21:30

Idag blev det sovmorgon, ända till 10 cirka, vaknade av henke, han var redan uppe för att börja plugga till sin tenta som han har på fredag, han är så duktig. Själv har jag också pluggat idag, fått gjort en del på pedagogik arbtete, utvärderat mina vfu mål och lite annat. Har faktiskt inte gjort något annat idag så det har varit en tråkig dag idag med. :(

 

Imorgon blir det förhoppningsvis lite roligare för då är det skola, då får man träffa alla klasskamrater igen efter vfun, ska bli kul. Nu ska jag kolla igenom lite papper jag ska ha med till skolan sen blir det lite tv sen sängen.

 

Christine

Presentation


20 årig tjej från Kristianstad i skåne som skriver om allt som kommer mig kring, allt från pluggandet till förskollärare till min vardag tillsammans med min pojkvän, familj och vänner.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards